Костадин Ангелов не вижда основание ресторантите да работят до 00:30 ч. на Нова година
Костадин Ангелов не вижда основание ресторантите да работят до 00:30 ч. на Нова година / БГНЕС
Не виждам основание работното време на ресторантите на Нова година да е до 00.30 ч. Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ министърът на здравеопазването проф. с-р Костадин Ангелов по повод предложението на вицепремиера и министъра на туризма Марияна Николова ресторантите в хотелите да работят с удължено работно време до 00.30 ч. на Нова година.

"Министерството на здравеопазването изпрати официалното си становище до Министерството на туризма, във връзка с писмото, което получихме по-рано от вицепремиера и министър на туризма г-жа Марияна Николова.
 

В него г-жа Николова настоятелно моли ресторантите в хотелите да работят в новогодишната нощ, по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 г. В конкретния случай, аспектите, в които може да се разгледа тази молба са два: формален и морален. Формалният - в сила е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване.

Не виждам основание тази заповед да бъде редактирана. Моралният аспект е по-сложен. Голяма част от българските граждани ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки мерките коректно и съвестно. Да искаме разхлабване на мерките за друга част от българите, които така или иначе попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за некоректно към мнозинството от сънародниците ни. С последните думи, споделям своето лично мнение", написа той.