Към този момент движението е възстановено и в двете посоки по пътя София-Пирдоп
Временно беше ограничено движението само за тежкотоварни автомобили и в двете посоки по път I-6 София-Пирдоп от км 164 при Долно Камарци до км 173 при разклона за Буново поради почистване на паднали дървета и камъни. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

 Има закъсали камиони и непочистен от снега път.

Сняг покри априлските цветове на много места в страната (СНИМКИ/ВИДЕО)


Сред блокираните по опасния наклон превозни средства е имало и автобус, разказва Андрей Деновски, един от пътниците, цитиран от NOVA. „Прибираме се с автобус след уикенд в Турция. Минахме през Подбалканския път, защото много от туристите бяха от Антон, Пирдоп и Златица.

Всичко беше наред, с изключение на непочистените пътища в района на Клисура и Копривщица. След Паметника на Васил Левски, в района на Буново, посока София, автобусът закъса, защото пътят не  е почистен и се пързаля", описва ситуацията Деновски.

Към този момент движението е възстановено АПИ,и в двете посоки по пътя София-Пирдоп от км 164 при Долно Камарци до км 173 при разклона за Буново, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 130-20.
NOVA