/ БГНЕС
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на летище “Хосеа Кутако” във Виндхук. Тя ще бъде на двудневно официално посещение в Република Намибия по покана на вицепремиера и министър на международните отношения и сътрудничеството г-жа Нетумбо Нанди-Ндаитва.

Екатерина Захариева пътува за Африка

Захариева ще се срещне с президента на страната Хадж Готфрид Гейнгоб, с министри от кабинета и с граждани, завършили висшето си образование в България, съобщиха от МВнР.

Екатерина Захариева: Работим активно срещу антисемитизма

Българският първи дипломат ще се срещне за четвърти път със своя колега Нетумбо Нанди-Ндаитва. Двамата министри разговаряха през септември 2018 година в Монреал, Канада, по време на първата световна среща на жените външни министри, след това в рамките на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, както и по време на срещата Европейски съюз - Африкански съюз в Брюксел през януари тази година.

Румен Радев говори за устойчивото развитиe пред Общото събрание на ООН

Очаква се Захариева да обсъди активиране на бизнесконтактите с Намибия, както и възстановяването на обучението на намибийски студенти у нас. За първите 6 месеца на 2019 г. взаимната търговия включва само български износ, който възлиза на 84.3 млн. щатски долара - основно акумулатори, медни руди и биологични продукти.

Вижте кои са жените начело на властта по света
 
БГНЕС