В София тя започва в две социални институции за възрастни - Дом „Надежда” и този в „Зона Б-5”.
Започва втора фаза на имунизирането в България. От днес ваксините срещу коронавирус ще се поставят и в домове за възрастни хора. Имунизациите стартират както за старите хора, така и за и персонала в социалните домове. Те ще бъдат извършени от мобилни екипи на регионалните здравни инспекции, предава NOVA.

В София ваксинацията срещу COVID-19 ще започне в две социални институции за възрастни хора - Дом „Надежда” и този в „Зона Б-5”. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.
 

Снимка: Георги ДимитровОбщо 30 души в тях са пожелали да се имунизират срещу коронавируса. В този брой са включени потребителите и персонала. 

Джипитата искат по-малко административна тежест при имунизацията срещу COVID (ВИДЕО)

Кметът посочи, че е създадена организация със Столичното РЗИ. „Екипите се състоят от лекар и медицинска сестра от общинските болници и ДКЦ-та. Цялата логистика се организира от общинската Дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Осигурена е линейка на място. Разчитаме на лекарите и специалистите, за да можем да помогнем на тези уязвими групи да са по-спокойни”, уточни градоначалникът.
NOVA