Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков, полицията разпитва четирима
Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков, полицията разпитва четирима / снимки: DarikNews.bg, Пловдив
Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков
46676
Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков
  • Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков

Синът на Кирил Рашков - Ангел Рашков, е бил замерян с камъни в с. Катуница днес следобед. Четирима души са в ареста заради инцидента, потвърди директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов. Дарик научи, че единия от разпитваните е Атанас Петров - баща на убития на 23 септември при безредиците в селото 19-годишен Ангел. За инцидента са били прибрани за разпит още по-малкият му син Йордан и други двама души от селото.

Хората в Катуница обаче твърдят, че не са видели и чули нищо. По думите им те научили от журналистите, че нещо се е случило. Близките на Атанас Петров също не знаеха, че той е прибран за разпит в полицията.

Според информациите Ангел Рашков дошъл в Катуница с майка си Костадинка и семейния адвокат. Те ходили в една от къщите на фамилията - тази на дъщерята Събка Рашкова, където събрали дрехи и друг багаж. На изхода на селото обаче се засекли с бащата на загиналото момче. По първоначални данни Ангел дори бил изкаран от колата и ударен.

По думите на разпитаните за случая не е имало замеряне с камъни, нито побой над Рашков. Те признали само, че са счупили стъклото на автомобила му. Самият Ангел Рашков оказа коментар пред Дарик. Случилото се старши комисар Тодор Чонов определи като емоционален инцидент.

В Районното управление в Асеновград вече е образувана преписка. Синът на Цар Киро е пуснал жалба. Автомобилът му е паркиран пред полицията със счупено предно стъкло.

В Катуница няма засилено полицейско присъствие.

Замеряха с камъни сина на Кирил Рашков полицията разпитва четирима
netinfo

Безредиците в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември след като там беше убит 19-годишният Ангел. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак през нощта десетки полицаи, а сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - цар Киро. На 24 септември бунтът в Катуница взе втора жертва - 16-годишният Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на цар Киро.

Кирил Рашов и двама негови внуци са в ареста. В средата на месеца Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив издаде 14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови. По време на поредното мирно шествие до лобните места на Ангел и Павел хората в Катуница заявиха, че са готови да помогнат с бутането на дворците.