/ БГНЕС
Загиналият на Струма: Добър човек с две деца
100556
Загиналият на Струма: Добър човек с две деца
  • Загиналият на Струма: Добър човек с две деца
54-годишният Димитър Костадинов от санданското село Ново Делчево е загиналият човек, опитал да предупреди останалите шофьори по магистрала „Струма” за опасността. Той е семеен, с две деца и работи от години като професионален шофьор.

Над 10 пострадали в тежката катастрофа на магистрала „Струма“
 
По думите на кмета на селото Валентин Апостолов обаче мъглата по магистралата е била „гъста като сирене” и водачът на един от преминаващите камиони не е успял да види Димитър навреме.
 
Ето какво още каза Валентин Апостолов пред Дарик: "Познавам го, роднина ми е, втори братовчед. Добър човек, нито скандали е правил, няма никакви такива прояви. Последно работеше във фирма за алуминиева дограма, иначе е професионален шофьор. Преди да започне да работи с дограмите, работеше в спедиторска фирма. През уикендите задължително пиехме кафе заедно".

Загиналият на магистрала „Струма“ опитвал да сигнализира на шофьорите за инцидента
 
"Катастрофата е станала точно по средата между нашето село и Сандански. Мъглата е била много гъста. Говорих с едно момче от свидетелите, което каза, че е била гъста "като сирене". Не можели да виждат на два метра. Още един човек е имало с Димитър в колата, не знам кой е, но той е жив. Димитър е слязъл да спре рейсове, коли, но тирът го е премазал, не го е видял", разказа още Апостолов.