/ Guliver/Getty Images
Задържани са двама заподозрени за взривения банкомат в Сапарева баня
95971
Задържани са двама заподозрени за взривения банкомат в Сапарева баня
  • Задържани са двама заподозрени за взривения банкомат в Сапарева баня
Служители на Областната дирекция на МВР-Перник са задържали двама заподозрени в извършено престъпление в Сапарева баня, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. На двамата мъже - 40-годишен по прякор Джонката и 35-годишен по прякор Свещичката, е наложена полицейска мярка за задържане в рамките до 24 часа. Те са арестувани тази нощ от служители на Второ и Първо РУ-Перник.

Взривиха банкомат в Сапарева баня, има задържан (СНИМКИ)

Два месеца и половина след началото на мащабна спецакция за залавянето на тримата обирджии на банкомати, полицията успя да залови двама от тях. Въпреки че в операцията участваха над 300 души, дронове, кучета и хеликоптер, крадците успяха да избягат.
 
Двама от рецидивистите са задържани снощи след като били спрени за проверка от служители на "Пътна полиция" в Перник. Мъжете изскочили от автомобила и побегнали.

Това са издирваните за взривения в Сапарева баня банкомат (СНИМКА)

След като ги преследвали повече от час полицаите успели да заловят двамата престъпници. Единият бил задържан на улицата, а другият - заграден, докато опитвал да се покрие във водите на Струма.
 
През последните няколко месеца в София и областта бяха взривени над 10 банкомата. След един от поредните случаи полицията обяви за национално издирване трима мъже. В началото на ноември месец м.г. МВР организира мащабна операция за издирването им. В акцията бяха включени жандармерия, спец части, гранични полицаи, сапьори, следови кучета, дронове и хеликоптер. Въпреки това полицията не успя да залови нито един от извършителите.
 
Младен Маринов: Издирваните след обира на банкомат са опасни (ВИДЕО)


Два месеца и половина след началото на акцията обаче, двама от рецидивистите са задържани. Третият все още не е заловен и няма информация за местоположението му.
 
Задържаните са в ареста с наложена полицейска мярка за задържане в рамките на 24 часа.