Двама души бяха задържани тази вечер при специализирана полицейска операция в София. За единия се предполага, че е физическият извършител на убийството на бившия полицай, издирван от Интерпол, Любомир Иванов. Вторият е негов помагач.

МВР

В мащабната операция участват служители на ГДНП, СДВР и ГДЖСОБТ, под координацията на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

Убийство в София: Застреляха мъж в ж.к. „Лозенец“

Показното убийство в столицата на Любо Иванов, бивш служител в отдел Криминална полиция на СДВР бе извършено на 25 март в двора на жилищна кооперация в ж.к. „Лозенец“. Жертвата почина на път за болницата.



Двамата заподозрени са арестувани в кв. "Горна баня". "Те имат криминални досиета с широк спектър престъпления сред които хулиганство и наркотици. Арестуван е извършителят на убийството и негов помагач, продължават следствените действия за събиране на доказателства", коментира гл. комисар Петър Тодоров. Двамата са задържани за 24 часа, като се очаква мярката им да бъде удължена.

Той отказа да назове поръчителят на престъплението.

Откриха оръжието, с което е прострелян Любо Иванов

Извършват се претърсвания и изземвания на общо 7 адреса в София. "Това са адреси, на които подозираме, че могат да се намерят доказателства", заяви още главният секретар на МВР.

МВР

Процесуално-следствените и оперативно-издирвателните действия продължават.