Задържаха сливенски сутеньор
Задържаха сливенски сутеньор / снимка: DarikNews

Служители от сектора за борба с организираната престъпност в Сливен иззеха вещи, предмети, компютърни конфигурации, съдържащи информация за бизнеса и дейността на 36- годишен мъж от Сливен. Срещу него е повдигнато обвинение за трафик на хора, изнасилване и организиране на престъпна група и срещу мъжа се води наказателно дело в Холандия.

Акцията е извършена за оказване на съдействие по молба за правна помощ, отправена към Окръжна прокуратура – Сливен от Окръжния съд в град Грьонинген - Кралство Нидерландия, съобщиха от полицията. Задържаният не е осъждан и няма данни за влезли в сила присъди в България, заяви говорителят на полицията Георги Шейтанов.

Процесуално-следствените действия са проведени от следователи на Окръжна следствена служба - Сливен под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура - Сливен и представители на холандските съдебни власти. 36-годишният мъж е задържан от съдебните власти в Кралство Нидерландия на 21 януари тази година . По случая е уведомена Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност за отношение.

Други новини от Сливен