/ Thinkstock/Getty Images
Тарифата, според сексуалната услуга, варирала от 60 лв. до 100 лв.
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че през юни в Пловдив, са набирани отделни лица - жени, с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им, като деянието е извършено чрез обещание, даване и получаване на парични средства, съобщиха от прокуратурата.

Коронавирусът – убиец на проституцията

При проведена Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпленията, свързани със склоняване към проституция и държане на огнестрелни оръжия, служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив са задържали, на 9 юни за срок от 24 часа по Закона за МВР - 39-годишен мъж и жена на 32 г.

Акцията е проведена на територията на Пловдив и село Брестовица, област Пловдив. Установено е, че мъжът и жената живеели на съпружески начала. Те наемали жени за сексуални услуги, като публикували обяви в интернет със съдържание, че търсят масажистки за „хепиенд масажи“.

Установено е, че за тях са работили четири жени, на възраст от 20 до 30 г. Те предлагали сексуални услуги в т.нар. салони за масаж, които се намирали в приземни входове на жилищни сгради.

Акция в Пловдив: Има задържани за лихварство, пране на пари и склоняване към проституция (СНИМКИ)

Студиата били с отделни входове, за да се гарантира анонимността на посетителите.
Тарифата, според сексуалната услуга, варирала от 60 лв. до 100 лв. От тях жените получавали половината. 

Служителите на отдел „Криминална полиция“  съвместно с екип на Специализираните полицейски сили при ОД на МВР-Пловдив са извършили претърсвания на пет адреса във връзка с досъдебното производство.

Иззети са сексуални  атрибути, пистолет със заличени номера, боеприпаси, разписки за плащания, мобилни телефони и други. По делото се извършват процесуално-следствени действия, като при наличие на доказателства за виновността на лицата и съобразно указанията на наблюдаващия прокурор предстои повдигане на обвинения,