/ ThinkStock/Getty Images
Кражби на автомобили
100110
Кражби на автомобили
  • Кражби на автомобили
Кражбите на автомобили в последните три години спадат, се похвалиха от полицията. Един от последните случаи на задигната кола обаче е на шефа на агенцията за подслушванията Цветан Китов. Наглите автокрадци задигнали Land Rover от столичния квартал „Св. Троица”, където живее Китов, преди няколко дни. Информацията потвърди директорът на „Национална полиция” Христо Терзийски, който увери, че случаят се разследва както всяко друго престъпление.
 
Служебната кола на председателя на агенцията по подслушванията (ДАТО) е задигната пред блока му в столичния кв. „Св. Троица” миналия уикенд. Чисто новият Land Rover Discovery е потърсен във вторник сутринта от ползвателя му, но него вече го е нямало.

Властта предвижда промени: При кражба на кола от 1 до 10 години затвор

 
Разследващи от 3-то районно издирват колата, коментира директорът на „Национална полиция” Христо Терзийски:
 
„Откраднат е автомобил, служебен, който е собственост на Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО). Това е станало за времето от 17:00 ч. на 14 до сутринта на 17 декември. Отнет е автомобил, който е собственост на юридическо лице - ДАТО, и е образувано досъдебно производство, което се води и се разследва в Трето районно. Точно в района на местопроизшествието няма охранителни камери, но колегите работят по установяване на такива в района. Знам, че по случая се работи, както по всеки случай. Мога да ви кажа, че в София може би за първа година ще бъдат отнети толкова малко на брой автомобили и това е за цялата страна“, каза Терзийски.

Новият директор на СДВР е Георги Хаджиев
 
И докато издирването на служебната кола на Цветан Китов тече, столичната полиция се сдоби с нов шеф
 
Директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев е новият директор на СДВР, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Наследникът на Хаджиев в Стара Загора пък идва от София и до момента оглавяваше отдел „Икономическа полиция” в СДВР – старши комисар Стоян Стоянов.
 

Рокадата се наложи, тъй като досегашният директор на столичната полиция Ивайло Иванов беше назначен за главен секретар на МВР.