Забраняват бурките и в Пловдив?
Забраняват бурките и в Пловдив? / БГНЕС, архив
Забраняват бурките и в Пловдив?
86081
Забраняват бурките и в Пловдив?
Забраняват бурките и в Пловдив?
  • Забраняват бурките и в Пловдив?
  • Забраняват бурките и в Пловдив?

На следващата сесия на местния парламент от Патриотичният фронт и ВМРО ще внесат предложение за забрана на носене на бурки на обществени места в Пловдив. Това обяви Александър Сиди от групата общински съветници.

Мотивите за предложението, той обясни с несъгласието им религиозни символи да бъдат афиширани на обществени места.

Цацаров иска ограничения за носенето на бурки на публични места

"Обличането по този начин е следване на политиката на джихадистите, която те се опитват от много време да прокарат в Европа и в частност и в България. Мотивът ни да внесем такова предложение, което впрочем ще направим в цялата страна, е преди да се появят хора, облечени по този начин по центъра на градовете, да ги спрем с наредба. Пловдив не е защитен от подобно влияние и не е запазване от ислямизиране на гетото, пред вид близостта на града с Асеновград и Пазарджик, където за никого не е тайна, че има такива настроения и има хора, обличащи се по този начин", коментира общинският съветник.

Кметът Иван Тотев заяви от своя страна, че е крайно време в Пловдив да се тръгне в тази насока и каза, че личното му убеждение да подкрепи предложението на съветниците от Патриотичния фронт.

Опасни крайности достигат нагласите срещу бурките в Пазарджик

"Ще разгледаме предложението тогава ще го коментираме в детайли. Категоричен съм обаче, че има почва за взимане на отношение на Община Пловдив по темата", заяви градоначалникът.

Стана ясно още, че от Патриотичния фронт смятат да внесат в Парламента промяна в наказателния кодекс във връзка със забраняването на носене на бурки на обществени места.

Други новии от Пловдив