Възстановиха движението по автомагистрала „Тракия” след катастрофата
Възстановиха движението по автомагистрала „Тракия” след катастрофата / БГНЕС
Възстановиха движението по автомагистрала „Тракия” след катастрофата
48525
Възстановиха движението по автомагистрала „Тракия” след катастрофата
  • Възстановиха движението по автомагистрала „Тракия” след катастрофата

Възстановено е движението на автомагистрала Тракия" в района между Плодовитово и Чирпан, където рано тази сутрин станаха пет катастрофи - три в лентата за София и две в лентата за Стара Загора. Пострадаха са осем души, двама от които полицейските служители от автопатрула на Районното управление в Чирпан и един македонски гражданин.

Рано тази сутрин при влошени метеорлологични условия в крайпътна мантинела се ударил товарен автомобил. Към мястото се отправили полицейски автомобил от Чирпан със служители от сектор "Пътна полиция". На метри преди спрелия в аварийната пътна лента товарен автомобил, в насрещното пътно платно в посока София, полицаите забелязали граждани, които сигнализирали за възникнал пътен инцидент. Полицейският автомобил подал десен мигач за престрояване в аварийната лента, след което върху него връхлетял втори камион, движещ се в посока Стара Загора. Той преобърнал по таван полицейската кола.

По-късно било констатирано, че причината за удара е трети товарен автомобил, който застигнал и блъснал втория камион, виновен за преобръщането на патрулката.

В момента движението през автомагистрала "Тракия", в участъка между село Плодовитово и Чирпан, е възстановено, като всички автомобили - близо 20, са изтеглени от пътното платно.

Пострадалите нямат сериозни наранявания, но от чирпанската болница се изчакват окончателните заключения за състоянието на потърпевшите.

Други новини от Стара Загора