Срам ме е да гледам патрулните автомобили, с които пътните полицаи изпълняват служебните си задължения.” Това призна служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на церемонията по награждаване на пътен полицай на годината.

Той обеща да направи всичко възможно те да бъдат технически обезпечени.

След гонка в столицата: Шофьор на мигранти опита да блъсне полицай и избяга

Относно смъртта на граничния полицай на границата с Турция Иван Демерджиев отбеляза, че не е постигната съвместимост между комуникационните системи на армията и МВР. “Правим необходимото да снабдим силите на военните с наши радиостанции, за да имаме връзка с тях, както и ние имаме такава в нашата система”, обясни още той и продължи: "Не само имаме информация от турските власти, водим в момента паралелно разследване, проверяваме всички версии и когато имаме една изчистена версия и можем да кажем 100% как се е случил инцидентът ще оповестя информацията", ангажира се още Демерджиев.

Той отрече информацията, че военният служител, който е бил наряд със загиналия край Елхово граничен полицай, е стрелял по подкреплението, което дошло след убийството на Петър Бъчваров.

След убийството на границата: Разказ на заподозрените за фаталната нощ

Демерджиев уточни, че сега има намаляване на мигрантския натиск, защото ако преди опитите за пресичане на границата са били 1 600 на денонощие, сега са 600. “Апелирам към НС, защото ниските наказания в България за нелегален трафик кара хора от цяла Европа да идват тук, да превозват мигранти и ние да се борим с тях и да правим всичко възможно, за да спасим живота на всички в страната, затова апелирам НС за законодателни промени относно нелегалния трафик”, подчерта още вътрешният министър.