БСП отново свика Национален съвет, за да одобри коалиционната формула за участие в предстоящите парламентарни избори. Очакванията са, че този път форумът ще се проведе и няма да бъде отложен както стана на 5 февруари, предаде БГНЕС.

Партийният форум също така ще определи график за провеждането на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по райони.

Преди провеждането на Националния съвет на партията, Кирил Добрев от БСП каза, че днес “групата обединена опозиция, както ни нарече Нинова, сме взели решение да се регистрираме, за да може да се проведе Националният съвет и да не се проваля Конгресът утре”, обясни той. По думите му от Конгреса може да се очаква всичко. “Променени са 100% от преброителите в конгреса. Всички вътре, които ще бъдат преброители са религиозни преброители на Нинова“, предупреди той.

Добрев отбеляза, че се подготвя пълна манипулация на конгреса и “тотално ликвидиране на всички различно мислещи в БСП”, уточни той. Добрев прогнозира, че след изборите резултатът на партията ще бъде неочакван. “Нинова флиртува и с Кирил, и с Борисов. Оценката за това, което прави, ще я получи на Конгреса, ако случайно се забави, ще я получи на следващите избори”, категоричен е той.

Таско Ерменков от БСП коментира изказването на президента за налагане на вето ако санкциите на ЕС засягат ядрената енергетика.

“Когато става въпрос за ядреното гориво, силно ме притеснява, че е една пиар акция за вътрешна употреба с много съмнителен успех”, отбеляза той. Ерменков каза, че позицията на нашата страна е леко закъсняла и е трябвало да бъде изразена много по-рано.

“Имам много сериозни притеснения за АЕЦ “Козлодуй”, подчерта той и добави, че ако продължим да се държим несериозно като партньори в енергийните си отношения с контрагенти, “те могат да не ни обърнат внимание”, предупреди Ерменков.

БСП отрече да е сменяла делегати на Конгреса

Миналата неделя Националният съвет на БСП трябваше да обсъди подготовката за предсрочните избори и предстоящия конгрес на партията на 11 февруари, но заседанието беше отложено. За това от партията посочиха три причини - лошото време, отсъствието на социалисти заради преговорите за състава на районните избирателни комисии и отказа на други да се регистрират "с цел да провалят участието на БСП в предстоящите избори".
БГНЕС