Всички жълти депутати единни срещу вота
Всички жълти депутати единни срещу вота / снимкa: Sofia Photo Agency

Няма да има пробойни сред жълтите депутати при гласуването на искания от опозицията вот на недоверие. Това каза в „Денят” на Дарик заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев.

Според Велчев „искането за вот на недоверие е измислено и изсмукано от пръстите". "Обвиненията в корупция са популярна и затрогваща тема, но те показват, че въображението на опозицията не е стигнало много далеч”, каза още Велчев. Според него по-важна е реакцията на управляващите на тези обвинения.

На въпрос възможни ли са смени в кабинета, Велчев заяви, че в ръководството на НДСВ не се мисли в тази насока. Заместник-председателят на партията коментира още: „Министерският пост не е валута за разплащане, време е да спрем да мислим за постовете като начин за осребряване на политическото влияние”.

Опозицията в парламента вот на недоверие към правителството заради неговата корумпираност. Под мотивите стоят подписите на 79 депутати от опозиционните парламентарни групи и на шестима независими. Това е четвъртият поред вот на недоверие към кабинета Станишев.

Цялото интервю на Теодора Симова с Милен Велчев четете в Рубриката ИНТЕРВЮ!