Всички направени проби за менингит в Разлог са отрицателни
Всички направени проби за менингит в Разлог са отрицателни / снимка: DarikNews.bg, Благоевград

Всички проби, взети от децата в детска градина №3 в Разлог, персонала и близки до починалата учителка, са отрицателни. Това показват резултатите от направените микробиологични изследвания след смъртния случай на заболялата от менингикокова инфекция възпитателка в детското заведение.

По-голяма част от пробите бяха направени още в неделя, когато стана ясно, че 54-годишната учителка Мариана Димитрова е със съмнение за менингит. Изследвани са близо 130 души, като сред тях са всички деца, посещаващи ЦДГ „Незабравка” в Разлог, персоналът в заведението и близки лица на починалата.

Вчера резултатите бяха частично готови, като се изчакваше да излязат тези на 11 души, при които имаше съмнение, че са станали носители на инфекцията. Детската градина в Разлог, в която работеше 54-годишната възпитателка, починала от менингит, бе запечатана още в неделя.

Очаква се детското заведение да отвори врати идния понеделник. В ЦДГ №3 „Незабравка” бе извършена дезинфекция. Според зам.-директора на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Славка Паскалева няма място за притеснение, тъй като бактерията е неустойчива извън човешкия организъм.

Новини от Благоевград