дъжд
дъжд / ThinkStock/Getty Images
През нощта на отделни места, главно в Северна България, а в сряда на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В северозападните и планинските райони ще са интензивни и значителни по количество. Ще има условия за градушки. В югоизточните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса, в София - около 28 градуса.

дъжд
ThinkStock/Getty Images

По Черноморието преди обяд ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. След обяд облачността ще е намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Лятото най-сетне ще ни се усмихне, идва топло време и много слънце

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на отделни места ще са интензивни и значителни по количество. Ще духа до умерен, предимно източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

времето дъжд деца локва
ThinkStock/Getty Images


Кога през август ще е подходящо време за море?

В четвъртък и петък температурите ще останат без съществена промяна. Все още ще има превалявания, главно в западната половина от страната. През първия ден ще са на повече места, в следобедните часове временно ще са интензивни, в отделни райони значителни по количество. През втория ден валежи ще има на по-малко места, по-интензивни ще са главно в планините и планинските райони. Преди обяд над Източна България ще бъде предимно слънчево.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА