/ iStock/Getty Images
През нощта ще превали на отделни места, главно в планинските райони. В сутрешните часове над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. След обяд и до полунощ отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури.

Какво време ни чака до средата на юни?

Остава повишена вероятността за локални интензивни явления и градушки, но на по-малко места, в сравнение с предишните дни. В източните райони ще е почти без валежи, с повече слънчеви часове и по-топло. Максималните температури ще са предимно между 21 и 26 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 23-26 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса, на север от нос Калиакра - 17 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Хлад и жега ще се редуват през юни

Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 16 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

iStock/Getty Images

В четвъртък преди обяд ще бъде слънчево. В следобедните часове над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще прегърми и превали, по-интензивно в Рило-Родопската област. Над източните райони през целия ден ще се задържи предимно слънчево. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса.

iStock/Getty Images

В петък вятърът ще се обърне от северозапад, ще остане слаб. Валежите в западната половина от страната ще намалеят, но ще се увеличи вероятността за превалявания, придружени с гръмотевици на изток, главно в североизточните райони; на отделни места в планините в следобедните часове също ще превали краткотраен дъжд. Значителни валежи не се очакват. Ще се затопля и максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 25 и 30 градуса.
НИМХ, БТА