/ iStock/Getty Images
Днес и утре времето остава нестабилно. На места отново ще има интензивни валежи и гръмотевична дейност. Възможни са и градушки. Това показват средносрочните модели на времето, представени в "Дарик кафе".

iStock/Getty Images

През идните дни времето ще се стабилизира за кратко. Мощните гръмотевични бури ще бъдат на много по-малко места и не с толкова сериозни количества валежи.

Хлад и жега ще се редуват през юни
 
Началото на следващата седмица ще започне с превалявания. Вторник и сряда ще има валежи на по-малко места. След средата на седмицата е възможна дестабилизация на времето.

iStock/Getty Images

За сметка на това ще има повишение на температурите. В близките дни и към края на седмицата ще са между 25-26 градуса, а в началото на следващата - над 30 градуса.

Около средата на месеца отново ни очаква нестабилно време. Температурите ще останат високи, но не и гореща и истинска жега.

НИМХ

За днес отново е в сила жълт код за интензивни валежи в 15 области на страната. Очакват се и гръмотевични бури в цяла Западна България. Предупреждението важи за обилни валежи важи за: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, София и София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg