Не се крием зад Инициативни комитети, посочи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов
Не се крият зад Инициативни комитети, за да обслужват партийни интереси, а са ясна кандидатура с ясен профил на ВМРО, хора патриоти с достойна биография и ще отстояват политиките на ВМРО до момента - че президентската институция трябва да обединява, а не да разединява и да олицетворява единството на нация. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след като регистрираха кандидатпрезидентската си двойка доц. Милен Михов за държавен глава и Мария Цветкова за вицепрезидент в ЦИК.

По думите на Каракачанов, изборите са показали кои са патриотичните формации. "Личните амбиции на някои лидери вземат превес над общия интерес", отговори той на въпрос защо патриотичните партии не са се обединили около една кандидатура.

ВТУ: Кандидатът за президент на ВМРО е уволнен дисциплинарно

"Това, което беше разпространено вчера (бел. ред. - за това че доц. Милен Михов е дисциплинарно уволнен от Великотърновския универитет) беше анонимен донос, тъй като няма подпис", отговори Каракачанов.

Доц. Милен Михов разкри и повече подробности за казуса: "Бях дисциплинарно уволнен в първия работен ден на тази учебна година с аргумент за уронване на престижа на учебната заведения. Един от мотивите е, че като народен представител съм дал сигнал до главния прокурор за неправомерно обучение на италиански студенти в нашия университет (бел. Ред. - ВТУ). Прокуратурата е свършила работата си и доколкото знам е излязла със заключение, че моят сигнал е верен и ще бъде разгледано от българския съд".

пресцентър, ВМРО

Той разкри, че това е второто му уволнение. Преди няколко години спечелих дело, в което се борех да ми се възстановяват моите права като заместник-ректор, посочи той.