Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / ВМРО
ВМРО-БНД провежда извънреден конгрес в София, на който се очаква да бъде взето решение каква да е формата на бъдещото управление на партията, както и кои да са лицата в новите ръководни органи.

Лидерът на ВМРО в оставка Красимир Каракачанов откри конгреса и заяви, че държавата преживява тежки времена, свързани с ковид и икономическата криза. Той направи преглед на изминалия тригодишен период за партията. Каракачанов отбеляза, че двама евродепутати от ВМРО са били избрани за представители в Европейския парламент, а на местните избори през 2019 г. от партията са били избрани 240 общински съветници и седем общински кмета.

Каракачанов се оттегля и предлага ВМРО да се ръководи от Джамбазки, Веселинов и Сиди

Във връзка с участието на ВМРО в управлението на държавата при последното правителство с премиер Бойко Борисов, той посочи, че "благодарение на твърдата позиция на ВМРО не се допусна пробив в отношенията със Северна Македония".

"На този конгрес се надявам да направим правилния анализ какво се случи и какво трябва да направим в бъдеще", посочи Красимир Каракачанов и добави, че ВМРО няма от какво да се срамува.

Водещ на конгреса е доц. д-р Милен Михов, досегашен заместник-председател на ВМРО и народен представител. При встъпителните си думи той заяви, че "този конгрес ще бъде конгрес на достойнството и продължаващия път на ВМРО".