/ БГНЕС
БХК убийците ли защитава, или жертвите, пита депутатът Юлиан Ангелов
ВМРО настоява за проверка на съдебния състав, който освободи предсрочно на свобода Джок Полфрийман. Тази сутрин младежката организация на партията внесе искане във Висшия съдебен съвет /ВСС/ за дисциплинарно производство срещу съдиите, тъй като се съмняват в тяхната безпристрастност и независимост.

Бащата Монов: Съдът ни се подигра, Калпакчиев и съдийките ще носят нравствен позор


Припомняме, че Полфрийман бе осъден у нас на 20 години затвор заради убийството на студента Андрей Монов в центъра на София, извършено през 2007 г. Тричленен състав на Апелативен съд – София, с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, реши да го освободи предсрочно.
 

ВМРО
БГНЕССемейството на убития Андрей внася жалба срещу освобождаването на Полфрийман

„Решението е взето под натиск, както от български организации, така и от международни. Очевидно това решение противоречи и на морала, и на справедливостта. Внасяме искане за дисциплинарно производство, за проверка на съдиите относно тяхната безпристрастност и независимост, също така и при откриване на процесуални нарушения, да бъде върнато за преразглеждане на друг състав на съда“, обясни Михаил Петров от младежката организация на ВМРО.
 

ВМРО
БГНЕССпоред депутата от ВМРО Юлиан Ангелов определени български съдии изпълняват външни поръчки.
 

Протест срещу предсрочното освобождаване на Полфрийман


„Определени съдии си позволяват да хвърлят петно върху цялата съдебна система и това е недопустимо. Определени съдии изпълняват външни поръчки. Български хелзинкски комитет директно защитава правата на убийци и изнасилвачи. Питам аз БХК чии права защитава - на нормалните хора, които са пострадали, или на убийците. За нас е важно тези съдии да бъдат наказани и отстранени от съдебната система, за да не може повече подобни хора да лишават обществото от справедливост“, настоя той.
 

Андрей Монов протест
ВМРО


Джамбазки за Полфрийман: Искам уволнението на Калпакчиев, решението е нагло и политическо

Според него Джок Полфрийман не само не се е поправил, каквито са мотивите на съда, а се е държал и нагло при освобождаването си от затвора.