ВКС потвърди присъдата на Ангел Рашков за подкуп на полицай
ВКС потвърди присъдата на Ангел Рашков за подкуп на полицай / Sofia Photo Agency

Върховният касационен съд потвърди присъдата, издадена от Пловдивския окръжен съд, с която внукът на Кирил Рашков Ангел беше осъден на година и 4 месеца затвор и глоба от 2000 лева. Той получи и още 1 година за предишна присъда, тъй като е нарушил изпитателния срок от три години с настоящото деяние.

Рашков е признат за виновен в това, че на 14 март миналата година в Пловдив е направил опит да даде 20 лева подкуп на катаджията Йордан Крачев, за да не му състави акт. Той е бил спрян за проверка на "Асеновградско шосе" при рутинна проверка за използването на обезопасителни колани. Когато му поискали свидетелство за управление на МПС, подсъдимият първоначално казал, че го е забравил вкъщи, а после, че му е взето от началника на КАТ-Стара Загора.

Предложил на полицаите сумата от 20 лв. с думите „ Момчета, дайте да не правим справки и да пишем актове, ще ви почерпя". После хвърлил в автомобила банкнота от 20 лв. Полицейските служители уведомили за случилото се дежурния офицер. Междувременно на Рашков бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Други новини от Пловдив