ВКС не даде ход на делото срещу Куйович
ВКС не даде ход на делото срещу Куйович / снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд не даде ход на делото срещу Будимир Куйович, Николай Писков, Михаил Янков и Стойко Дойчев. Причината за това е, че защитата на Куйович не е получила препис от жалбите на останалите защитници. Куйович бе осъден на 16 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим и глоба от 220 000 лева за организиране и ръководене на престъпна група за трафик на наркотици. Николай Писков бе осъден на 10 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 лева, Михаил Янков - на 15 години затвор и глоба от 200 000 лева. Стойко Дойчев получи 10 години затвор и глоба от 100 000 лева.

 

Делото е образувано по жалби на подсъдимите, които искат отмяна на присъдите, наложени от Хасковският окръжен съд и Пловдивският апелативен съд. Те искат да бъдат оправдани или делото да бъде върнато за разглеждане поради допуснати процесуални нарушения.

  

Според единия от адвокатите на Куйович Димитър Марковски сърбинът е осъден несправедливо. Първоначално, адвокатите поискаха отвод на защитника на друг от подсъдимите Стойко Дойчев – адвокат Георги Манолов, един от защитниците на Куйович от предходните дела, но магистратите не уважиха искането.