Снощи, след вчерашното ми изказване, получих много обаждания. 60% ме упрекнаха, че съм отказал, защото хората искат да има държава, да има парламент. На тези години вече 100%, след като съм бил 6 мандата депутат и два пъти министър, дълбоко в душата ми вече ми се искаше да съм сред внуците си. Аз ви говоря честно и от сърце. Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народи и за никой друг. Аз ще умра на тази земя и за мен тя е свещена, защото думата родина идва от род. А костите на моите родители седят на моята земя. Обещавам, че ще се опитам да работя с всички вас колкото време имаме. Това бяха първите думи на Вежди Рашидов, който преди минути стана председател на 48-ото Народно събрание след тридневно обсъждане.

Госпожа Нинова ме номинира, защото е национално отговорен човек. Аз й казах бих приел само, ако има болшинство. Защото колкото и да е къс този парламент, да започвате да работите, защото зима идва и хората ще бъдат много унизени и гладни. Ваше задължение е да се грижите за тези хора,бъдете близо до тях и чувайте болките им, защото ще изкрещят в един момент, каза още той.

Вежди Рашидов е избран за председател на 48-ото Народно събрание

Не е честно три дни да се шегуваме с народа, да се шегуваме помежду си. Парламентът не е сатиричен театър. Ние сме тук да работим, да спорим, да търсим верния път и да излезем с правилното решение добави той Рашидов.

И призова: Намалете ерченето, защото не ви помага, а ви пречи. Вие сте мъже, при това големи мъже. Намалете липсата на разум и влагайте повече разум. Патриотизмът е националната отговорност.

Той сподели и за сантиментален за него момент. Снощи Христо Стоичков се обадил на Рашидов с думите "Върни се, бе, хората те обичат".

Един човек го направих милионер с образа си - колегата Трифонов, защото ако го играе себе си няма да изката пари, аз съм му най-удобен. И винаги като ме играе има нещо обидно. Играе моя образ с пура в ръцете и чаша уиски, а аз от 8 години не пуша, въпреки че бях страстен пушач и че не пия от години. Това е в кръгът на шегата, но образи се градят така. Аз съм на ясно, че от днес започват да се градят образи, казвам го защото Фейсбук работи. Работете и вие, пазете себе си, колкото и да не ви харесват, харесвайте себе си и желая на този парламент на добър час, бъдете  живи и здрави, заключи Рашидов.