Според Асен Василев този избор е фасада, зад която се крият истинските проблеми
Ние заявихме, че ще бъдем конструктивна опозиция. С искането си за почивка преди гласуването, ние тествахме какво е отношението към опозицията в този парламент.

И за съжаление видяхме, че болшинството прави каквото си иска. Изрече го самият г-н Рашидов. Затова ние гласувахме "против" неговата кандидатура, а не с "въздържал се". Това обяви Асен Василев от "Продължаваме промяната" след избора на Вежди Рашидов за председател на НС.

Вежди Рашидов е избран за председател на 48-ото Народно събрание

"Колеги, има причина защо отне три дни да изберем председател и тя е, че има огромно разделение. Видяхме, че със сила няма да стане. Това, което се случва в парламента в момента е срам. Ние сложихме фасада, която да прикрие нашата невъзможност да постигнем съгласие. Ако така ще работи този парламент, следващия път няма как да направим фасада, а ще трябва да решим проблемите. По-добре да решим проблемите по-скоро", категоричен беше той.

"Смятаме, че длъжността председател на НС е изключително важна и не трябва да се заема от човек, който е обявил, че не иска да я заема. Вчера видяхме от него тон, който отблокира процеса по избор на председател. Днес видяхме друг тон – ГЕРБ подвикваха от място какво точно г-н Рашидов какво да направи",  заяви Асен Василев след това в кулоарите на парламента.
 
"Аз съм изключително радостен, че Народното събрание ще може да започне да работи. Това е фасада, зад която се скри невъзможността да се направи истински избор на председател на парламента. Два дни не можеше да се избере никой, ние оттеглихме своя кандидат, после ГЕРБ и след това БСП оттеглиха техния кандидат", коментира Василев. 

Нинова: Влошихме отношенията с ПП - предизвикаха ни
 
По думите му тъй като реално проблемите не са решени, те ще се върнат.