/ БТА
БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или "Възраждане", категорична е Нинова
Помолиха ме колегите от другите партии и самият Вежди Рашидов лично /да обяви кандидатурата му за председател на НС - бел.ред./. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента след избора на Рашидов за председател на НС, предаде БГНЕС.

Те са преценили така, вероятно съм дала основания да смятат, че мога да го направя, че разговаряме, че търсим решение, че бяхме диалогични, за да се намери този изход от тридневния блокаж на държавата.

На въпрос защо БСП разменят сериозни обвинения с ПП, Нинова коментира: "Предизвикани бяхме. Не вчера за първи път, но бяхме достатъчно търпеливи и уважителни. Бяхме предизвикани конкретно от поканата за среща в зала Запад, докато течеше заседанието на Председателския съвет, и те знаеха. И особено с намека, че ние в председателския кабинет правим едва ли не задкулисни договорки, скрито от хората. Този намек беше повод да си кажем някои истини", допълни Нинова.

БСП няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или "Възраждане". Днешното мнозинство /при гласуването за председател, бел. ред./ беше необходимо и задължително за България и за българския народ. Сами сте свидетели на този блокаж - няма парламент, няма закони, няма бюджет, няма парламентарна република, коментира още Нинова. Има всякакви възможности за правителство, дори с третия мандат.

Искри между нас и ПП няма, но очевидно - имаме си позиции. Социалната програма беше тяхно знаме в кампанията им приехме колегиално и възпитано, диалогично. Но вчерашното говорене, сочене с пръст и обвинения за задкулисие преляха чашата, коментира лидерът на БСП.