Лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки се впуска в кандидатпрезидентската надпревара.

"През 2016 г. ме подкрепиха близо половин милион българи, за което съм им благодарен! В няколко града като Варна, Добрич и други бях пръв. Тогава социолозите коментираха, че това е най-високият мажоритарен резултат, постиган на избори у нас", посочва Марешки на Facebook страницата си.

Съдът отмени ефективната присъда на Марешки

"Всички се надпредарват да се хвалят, че някакви „елити” ги подкрепят. Но, благодарение именно на тях, България стигна дъното и стана за посмешище на цяла Европа. С всичките си действия досега псевдоелитите ме принуждават да се кандидатирам. Тези „елити” доведоха държавата до разпад. Сега е моментът властта да се даде на народа, защото на следващите президентски избори през 2026г. държава може и да няма, а народът да се е изнесъл", пише той.

"Мен не ме подкрепят „елити”! Зад мен са обикновените хора, които изнемогват в момента от скока на тока, парното, газта, хранителните продукти, които се чудят как ще оцелеят през зимата", заявява още лидерът на ВОЛЯ.

Марешки: Надявам се да се случи нещо по-добро у нас

"Властта трябва да е във вашите ръце, защото се видя, че онези нависоко изобщо не мислят за милионите българи, а само за милионите в собствения си джоб", апелира Марешки.

"Сегашното положение в България не ми остави друг избор, освен да се кандидатирам и отново да защитавам народа си, както го правя години наред в бизнеса! На 14 ноември вие ще решите дали отново ще дадете съдбата си в ръцете на тези, които ви унижават и грабят, или ще застанете зад човек, който е бил винаги на ваша страна", обръща се бившият депутат.