Велико Желев излиза от ареста срещу 20 000 лева. Наложена му е забрана да напуска страната, съобщава NOVA

Прокуратурата вече повдигна обвинения на строителния предприемач за изнудване, придружено с причиняване на лека телесна повреда.

Желев беше привлечен като обвиняем за това, че на 24 февруари 2023 г. в София, направил опит да принуди чрез сила Б. А. да поеме имуществено задължение от 68 000 лева чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери.

Обвиниха предприемача Велико Желев в изнудване

"На пострадалото лице са нанесени удари в областта на лицето и тялото", уточниха от прокуратурата.

Бизнесменът беше задържан за 72 часа, а в сряда (08.03) в Софийски градски съд ще бъде внесено искане за постоянния му арест.

"Ще бъде осигурено точното установяване на всички факти по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България. За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена", съобщиха от пресцентъра на СГП.

По-рано днес в ефира на NOVA, адвокатът на Желев, Менко Менков заяви, че задържането му няма абсолютно никаква връзка с никакви магистрали. 

Да търсят връзка между проверките на АМ „Хемус“ и ареста на Велико Желев

"Обвинението му касае една изключително семпла битова история. Служител, който е злоупотребил с доверието на работодателя си, и е включил една външна компания да доставя детайли по обект, който изпълнява дружеството на г-н Желев, договаряйки си процент от комисионната поради обстоятелството, че е вдигнал цените на доставяните материали", каза още защитникът на бившия шеф на АПИ. 

По думите на юриста Благой Андонов е признал за тези си действия пред 44 свидетели.  

NOVA