Днес е последният почивен ден за Великден. И въпреки че много хора са слели дните си с празниците в началото на май, от пътната агенция са готови със специални мерки за облекчаване на трафика. Камионите отново ще бъдат спрени от 14:00 до 20:00 ч. вечерта.
 
На много места движението се затруднява от ремонтите. На магистрала „Тракия” те са на виадуктите на 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. На магистрала „Хемус” също се извършва реконструкция на няколко съоръжения, посочва NOVA.

Само за един уикенд: Над 6000 шофьори засечени с превишена скорост
 
Началото на великденските празници се оказа изнервящо за мнозина. Причината – ремонтите, които заради своята спешност нямало как да бъдат отлагани.
 
„Както на това съоръжение, така и на останалите на „Тракия” и „Хемус” се извършват ремонти, които са абсолютно необходими, част от тях са тежки ремонти – по долно, по горно строене, подмяна на настилка, ремонти, които не се извършвани дълги години”, обясни инж. Иван Василев от АПИ.
 
От днес до 10:00 ч. във вторник на „Тракия” и „Хемус”, ще има по две ленти за всички прибиращи се към София, дори в отсечките с ремонти.

Как да се справим с аквапланинга в дъждовно време?
 
От пътната агенция обясняват, че работата по основните пътища ще продължи поне още два месеца, но през летния сезон пътуването по магистралите ще бъде по-лесно.
 
„Правим всичко възможно там, където технологията позволява и да не се наруши качеството, преди активния летен сезон да освободим тези съоръжения”, обясни инж. Василев.
 
Междувременно, шофьорите трябва да внимават и с контрола за винетките. Само за един ден един екип спира между 150 и 200 автомобила. От въвеждането на електронните винетки, проверяващите са наложили глоби и такси на неизрядните шофьори на стойност 570 000 лева.

Засякоха шофьор с 277 км/ч на АМ „Струма“, други двама с над 200 км/ч
nova.bg