/ БГНЕС
От днес – 25 октомври, до 27 октомври, се въвежда промяна в организацията на движение през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“, за да се улесни пътуването при очаквания интензивен трафик. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

На 25 октомври /петък/ от 11 ч. до 20 ч. и на 26 октомври /събота/ от 8 ч. до 14 ч. за улеснение при пътуването и ограничаване на задръстванията в пиковите часове, когато много хора тръгват на път, ще бъде спряно движението в посока София на всички моторни превозни средства през тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Целта е улесняване на движението в посока Варна.

Трафикът към София ще се пренасочва по обходен маршрут - от 47-ми км на АМ „Хемус“, при пътен възел „Ботевград“, шофьорите ще преминават по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „Витинска река“ ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.

В тунел „Правешки ханове“ на 25 и 26 октомври ще преминават само превозните средства, пътуващи за Варна. Трафикът за София ще е по обходен маршрут - от АМ „Хемус“ при п. в. „Осиковска Лакавица“ автомобилите ще преминават по път I-3 Ябланица – Ботевград и при пътен възел „Правец“ ще се връщат на АМ „Хемус“.

На 27 октомври /неделя/ от 12 до 20 ч., когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „Топли дол“ целият трафик ще е само за София, а пътуващите за Варна ще преминават по обходен маршрут - от п. в. „Витинска река“, по път I-1 София – Ботевград, път II-17 и при 47-ми км при п. в. „Ботевград“ ще продължат по АМ „Хемус“.

В тунел „Правешки ханове“ също ще преминават също само пътуващите за София, а трафикът за Варна ще се пренасочи от АМ „Хемус“ при пътен възел „Правец“ по път I-3 Ябланица - Ботевград и при п. в. „Осиковска Лакавица“ да се връща на АМ „Хемус“.

При необходимост, в зависимост от интензивността на движение по преценка на органите на ОД на МВР София/СДВР могат да бъдат налагани и други ограничения, осигуряващи безпроблемно преминаване през участъка на АМ „Хемус“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня