/ БГНЕС
Депутатът Радостин Василев коментира в кулоарите на парламента решението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да си даде имунитета

"Днес в Народното събрание отново сме свидетели на поредния епизод от сапунения сериал, наречен "Имунитетът на Бойко Борисов, коалицията за пране на Борисов и коалицията на имунитети". Първо изказване на Борисов в коридорите на парламента беше "Няма да си дам имунитета, дал ми го е народът", час по-късно той излиза и казва: "Аз съм Бойко Борисов и ще си дам имунитета, защото няма да бъда жертва на шантаж и изнудване". Никой от вас не обърна внимание на думите шатаж и изнудване. Трябва да попитаме кой е изнудвал и шантажирал Борисов, за да прокарват едните и другите решенията си. Все пак той е лидер на най-голямата политическа партия, прокуратурата трябва да се сезира кой го е шантажирал. Явно през този месец на тази срамна коалиция някой го е шантажирал и явно е функционирала заради това", заяви Василев. 

"Затова аз го нарекох Зайко Байко, защото 1 месец той стои на първия чин като наказан, влиза първи в зала и изчаква Народното събрание да започне, а днес вече го гледаме, че той е Ежко Бежко, наострил е бодлите и започва да бъде старият Борисов - арогантен, който търси сметка какво ще се случи оттук нататък", посочи още той.

По думите му следващата стъпка на Борисов ще е "да изключи тока на ПП-ДБ и да приключи тази коалиция и смешният кабинет на Денков". 

"Борисов вече е спокоен и е изпран, а ролята на ПП-ДБ вече е изпълнена", допълни той.