„Това е пореден обрат. Мнението на министър-прeдседателят се променя многократно. Правилното поведение е да не се бяга от отговорност. Върнатият мандат от ГЕРБ и БСП демонстрира липса на отговорност", заяви пред NOVA съпредседателят на Патриотичния фронт.

Борисов постави условия за подкрепа на реформаторите

Той отказа да отговори на въпроса дали Патриотите биха подкрепили кабинет, сформиран от Реформаторския блок. Но обясни какви са условията им.

„Нашите условия са повишаване на пенсиите. Следващото ни изискване е да се изкарат бежанците от лагерите, извън населените места. Неща, по които трябваше да има диалог. А диалог нямаше", поясни той.

Кунева: РБ е избраната политическа сила, на другите две беше връчен мандат по закон

„Говорили сме с всички лидери на Реформаторския блок, която участва в коалицията и подкрепя настоящото коалиционно правителство. Дали вътре между тях има разделение или няма, не бих могъл да отговоря", добави съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

По думите му има технологична причина Патриотичният фронт да не иска антикорупционният закон да се гледа в зала в сегашния му вид.

Цветанов пресметна: 20% шансове за кабинет с мандата на Реформаторите

„Нека първо да се изясни дали Реформаторския блок ще вземе мандата. Ако те не го вземат, няма списъл да се вкарва в пленарна зала този закон. Няма да има достатъчно време да се разгледа внимателно", коментира Валери Симеонов.

„Ако се въведе мажоритарния вот, в парламента ще влязат по една-две партии. Тогава ще влязат корпоративни играчи, мутри, чалга певици, футболисти и какви решения ще взима този парламент тогава?", попита Валери Симеонов.

Източник: nova.bg