Валери Божинов огорчен от Big Brother, ще си търси правата в съда
Валери Божинов огорчен от Big Brother, ще си търси правата в съда / снимка: БГНЕС, архив

Не съм го виждал и чувал този човек, народът е озлобен, това са пълни глупости, това е обида към мен, това нещо минава всякакви граници. Ще си търся правата в съда. Това каза в специално интервю за Спортно шоу Гонг Валери Божинов.

Така той коментира скандала, в който беше замесен, след изказване на участник, влязъл в къщата на шоуто Big Brother.

Екипът на Big Brother поднесе извинения на Валери Божинов

При представянето си преди старта на шоуто 21-годишният Кристиян Стойков, говорейки за сексуалните си преживявания, намеси и името на българския футболист. Думите на младежа от с. Жернов предизвикаха широк отзвук в медиите, форумите и социалните мрежи.

Екипът на предаването напомни, че всеки от участниците изразява свое лично мнение и позиция, а функцията на телевизията е да представя точно това - без изменение и без да става съдник на тяхната истинност.

Божинов: Моята победа ще бъде да вляза в Шампионската лига

Пред Гонг футболистът на „Партизан” говори и за поражението на „гробарите” в Шампионската лига от „БАТЕ Борисов” в Беларус с 0:1, в който той игра 54 минути в двубоя, както и за националния отбор.

„Жив и здрав съм, когато не играеш добре и не отбележиш гол те критикуват, не успях да го сторя вчера. Реваншът ще е различен, ще има атмосфера, ще играем пред 40 000 зрители”, заяви Божинов.

„Не се оправдавам с тези неща, дали ми е повлияло или не, живеем в държава, където няма никакви закони, не съм направил на никой зло, винаги съм бил готов да помогна на всеки, в България хората трябва да имат уважение към известните хора. Аз ще си търся нещата по съдебен път, това е некоректно, трябва да има уважение и респект към по-известните хора”, коментира Божинов по повод скандала, в който беше въвлечен след старта на шоуто Big Brother.

„Искам да направя нещо голямо и да вляза в Шампионска лига, искам да играя срещу големи футболисти срещу Барселона, Реал Мадрид. Ако го направя, това ще е нещо голямо, да се говори с добро за България”, каза нападателят.