документи
документи / Sofia Photo Agency, архив
Кандидатът за народен представител д-р Валентин Павлов е подал заявление в ЦИК, че се отказва от имунитета си. Главният прокурор Сотир Цацаров поиска това за привличането му като обвиняем по досъдебно производство срещу медицински специалисти, причинили смъртта на 14-годишно дете на 14 юни 2016 г.

Разследват кандидат-депутат за смъртта на дете

След оперативна интервенция в софийска стоматологична клиника детето не е излязло от поставената пълна упойка и е починало след транспортирането му в "Пирогов".

"Направихме всичко каквото трябва за това дете, но в крайна сметка ние и родителите не знаехме, че страда от рядкото генетично заболяване малигнена хипертермия. Не съм съгласен, че три месеца аз и екипът ми сме се крили и не се предоставяли такава информация. Не съм съгласен, че не сме извикали линейка-това го направих лично от моя телефон", обясни медикът. По негови думи нужният за детето антидон е забранен в България.

Майката е подписала информирано съгласие, на всички въпроси е отговорено, че детето няма никакви придружаващи заболявания.

Д-р Павлов посочи, че след случая е направена мигновена проверка от Медицински одит, като нарушения не са констатирани. "Въпросът е защо точно в този момент, сега и по този начин се изважда това", попита той.