/ БГНЕС, архив
В разгара на предизборната кампания, Сотир Цацаров поиска имунитета на кандидат-депутата Валентин Павлов, съобщиха от прокуратурата.
 
Цацаров мотивира искането, внесено днес в Централната избирателна комисия, за даване на разрешение за привличане на д-р Валентин Павлов като обвиняем за престъпление по разследване на Софийска градска прокуратура (СГП).
 
С постановление на СГП от 16 септември 2016 г. е образувано досъдебно производство срещу медицински специалисти, причинили смъртта на 14-годишно дете, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.
 
Поводът за образуване на досъдебното производство е постъпила в СГП молба от бащата на починалото дете, в която се съобщава, че на 14 юни 2016 г., след стоматологична оперативна интервенция на 14-годишния му син в софийска стоматологична клиника, детето не е излязло от поставената му пълна упойка и след транспортирането му в болница "Пирогов" е починало.
 
Ако ЦИК уважи искането на главния прокурор, Софийска градска прокуратура ще предяви постановлението за привличане на д-р Павлов като обвиняем и ще продължи разследването.