Спор и закани за съд между семейство на починало бебе и болница. Родители на мъртво новородено обвиняват лечебното заведение в Сливен за смъртта на детето.

18 август: Жена почина при раждане в болница в Сливен
 
В понеделник 27-годишна жена е била приета в болницата за първо раждане. Минути след като научава новината, че е станал баща, Пламен Желязков чува най-страшното за един родител: „След 10 минути ме извикаха и ми казаха най-лошото, че бебето е починало”.
 
Бременността протекла нормално, твърдят близките. „Всеки път, когато сме ходили на прегледи, казваха, че нямало проблеми с майката, кръвно налягане, всичко е било добре, нямало проблем и с бебето”, разказва още бащата пред NOVA. „С един шев е, това не е проблемно раждане”, коментира Петя Телалева, близка на родилката.

Лекарският съюз обясни за починалите родилки в Сливен и Плевен
 
От болницата в Сливен твърдят, че бебето дори не изплакало: „Бебето е интубирано и реанимирано повече от час, но за съжаление, пак казвам, то се е родило мъртво, не е починало впоследствие. Д-р Пашева е била на смяна и е водила раждането”, заяви д-р Васислав Петров, директор Многопрофилната болница за активно лечение в Сливен. Името на доктор Татяна Пашева нашумя през лятото. Тогава почина родилката Ренета Томова.
 
В болницата предстоят проверки. „За предния случай, наистина смятам, че там нямаме никакви грешки, за този случай ще направя проверка и ще кажем”, заявява директорът на болницата.

Акушер-гинеколог: Ние не сме убийци, но не сме и богове
 
Близките възнамеряват да съдят лечебното заведение.
nova.bg