/ БГНЕС, архив
Пред храмовете в Хасково продължава подписката заради скандала с водата.

Новите резултати също сочат завишение на урана във водата в Хасково

Инициативният комитет иска от Министерство на здравеопазването (МЗ) да бъде проведено спешно проучване на заболяванията в засегнатите райони. От четвъртък вечерта водата е забранена за пиене и готвене.
 
В града продължава да се събира и подписката заради опасната вода.
 
Хасковлии завеждат дело заради урановата вода

На 13 април междуведомствената работна група на МЗ, Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) препоръчва водата в Хасково от централното водоснабдяване да не се използва за питейни цели. Водата може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели, съобщиха от здравното министерство.
 
РЗИ продължава извършването на мониторинг за проследяване на показателите при краен потребител и тръбни кладенци, използвани за водоснабдяване.
 
Дадени са препоръки на РЗИ Хасково предназначени за ВиК оператора и Община Хасково с оглед осигуряване на вода за питейни цели (пиене и готвене) в детски и учебни заведения, както и в лечебни заведения.
 
Уранът във водата на Хасково два пъти над нормата?

Периодично ще бъде предоставяна допълнителна информация при получаване на нови резултати. Съгласно изискванията на МЗ, РЗИ Хасково продължава изпитването на питейната вода в Хасково по химичен показател уран.