Установен е пътният полицай, който предизвика възмущение, след като в социалните мрежи се появи клип, в който той иска подкуп. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР старши комисар Младен Маринов пред Дарик.

Авторът на видеото, което се появи в социалните мрежи, твърди, че в четвъртък е спрял за две минути на булевард "Васил Левски" в София и това му е коствало 50 лева фиш и 50 лева подкуп, съобщава NOVA.

Защо пътни полицаи проверяват с изтекли карти?

Главният секретар на МВР старши комисар Младен Марино
в каза пред Дарик, че е разбрал за клипа вчера следобед и незабавно се свързал с ръководството на дирекция "Вътрешна сигурност" във вътрешното министерство.
 
Вчера е било установено времето и мястото, където е направен клипът, служителят на МВР от кадрите, както и всички детайли, каза Маринов.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова каза пред NOVA, че според установеното по случая до момента водачът на автомобила от клипа не е имал талон за преминат годишен технически преглед и е трябвало да се състави акт за това. Полицаят е поискал 50 лева подкуп, за да състави акт за друго по-леко нарушение - неправилно паркиране.


Радев за клип на шофьор с полицаи: Струва ми се нагласен

Разследването на случая продължа
ва, като прокуратурата е уведомена и е образувано досъдебно производство.
 
В Столичната дирекция на вътрешните работи пък е образувано производство, което ще търси дисциплинарна отговорност на служителя, каза Маринов.