Министърът на вътрешните работи Валентин Радев
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев / БГНЕС, архив
Радев за клип на шофьор с полицаи: Струва ми се нагласен
97322
Радев за клип на шофьор с полицаи: Струва ми се нагласен
  • Радев за клип на шофьор с полицаи: Струва ми се нагласен
Не е важно дали губим, важното е да работим сърцато. Това коментира в кулоарите на парламента вътрешният министър Валентин Радев по повод издирването на бегълците от затворите. Министърът допълни, че велосипедистът, който блъсна и рани дете в парка, се е предал.
 
По отношение на клипа, който бе разпространен в социалните мрежи от шофьор, Радев каза, че му се струва нагласен. Шофьор публикува в социалните мрежи видео с полицаи, които го спрели за проверка. От кадрите става ясно, че картите на служителите на реда са с изтекъл срок на валидност. След това бе разяснено, че холограмните стикери върху служебните карти, които са със срок на валидност до 2016-а, могат да се ползват и са валидни до юни тази година. Това е станало възможно чрез публикувана в „Държавен вестник” инструкция.
 
 

За трети път виждам невалидни полицейски служебни удостоверения - стикерите в долният десен ъгъл са до 2016 г. От последвалия разговор с униформените, подразбрах, че ЦЯЛАТА полиция е с изтекли стикери. А това означава, че в момента НЯМАМЕ полиция! И че година и половина сме НЯМАЛИ полиция! И ако е така, то всички съставени адм. актове за нарушения са - НЕВАЛИДНИ. Пращам този сигнал до медиите, да видим някой ще реаргира ли. А вие разпостранете и предупредете всички - на основание чл. 170 ал. 5 от Закон за движ. по п-щата, да изискват служебните удостоверения при проверка.

Публикувахте от Михаил Душев в 8 май 2018 г.

„На мен ми се струва, че този клип е нагласен. Този човек знае, че тези полицаи нямат баджове, ние също го знаем. Този шофьор, който започва да ги снима, говори, посочва... Той не виждаше на 3 сантиметра, как видя, че баджът на втория полицай е от 2016 година”, попита министърът.
 
Той обясни, че има забавена обществена поръчка и заради това картите не са сменени. Затова били писани инструкции – стикерите върху картите важали първоначално до края на 2017-а, а впоследствие до средата на настоящата година.
 
„Защо сега - питам аз и ще искам доклад на оперативката - не са залепени тези стикери? Хората не са длъжни да знаят. Дори това да е провокация, не ме интересува, това е добър повод да проверим редиците си и да видим защо това някой не го е направил”, каза Радев.