/ IStock
Осем са новите случаи в областта, сред които и полицай и служител на РЗИ
Сред новозаболелите от COVID-19 в област Търговище има две семейни двойки и контактни деца в ученическа възраст.

Общо осем са случаите, регистрирани през последното денонощие, сред тях има полицай и служител на РЗИ, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.

Още 12 новозаразени с Covid-19 в хоспис в Търговище

Диагностицирани са две двойки съпрузи от Търговище и от Попово. Състоянието им не налага хоспитализиране. Заразени от областния град са жена на 43 г. и мъж на 53 г., контактна в дома им е единствено тяхната дъщеря, на която е взет секрет за вирусологично изследване.

До получаване на резултата паралелката, в която се обучава ученичката, е поставена под карантина и преминава на дистанционно обучение. Инфектираната с коронавирус жена е служител на РЗИ, поради което са взети проби за изследване от целия екип на инспекцията. Новозаразените съпрузи от Попово са на 53 и 65-годишна възраст. Установен като контактен е техният син - безработен, който засега няма оплаквания.

Хоспис е под карантина в Търговище заради случаи на COVID-19

Заболял е мъж на 42 г. от Попово, хоспитализиран в средно тежко състояние в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна, на 27 септември. Пациентът работи в Районно управление-Попово, като за последно е бил на работното си място на 21 септември.

За резултата му е уведомен началникът на управлението, както и директорът на училището, в което се обучават контактните му две деца. В дома му контактни са още двама души - всички са без оплаквания.

В "Инфекциозно отделение" на МБАЛ-Търговище, е хоспитализирана диагностицирана с COVID-19 жена на 36 г. от омуртагското село Долно Козарево. Тя работи в завод към стъкларския холдинг край Търговище.

Нови 7 случая на COVID-19 в област Търговище

Не е била на работа от 19 септември, сред контактните й четирима души има и дете в ученическа възраст. Диагностициран с коронавирус, е и ученик на 12 г. от Търговище, поставен под домашна карантина като контактен на своята майка.

Връчени са предписания за спазване на домашна изолация на всички съученици на момчето - ученик в 6-ти клас на Първо ОУ "Хр. Ботев". Учебният процес преминава в електронна среда.

Учителка от Зараево е с COVID-19

Под домашна карантина е поставена и жена на 58 г. от Търговище. Карантинирани са и домашните й контактни - общо трима души, сред които и дете, посещаващо детска градина.

Към днешна дата в областта, под домашна карантина са общо 212 души; 84 от тях са с положителни резултати за COVID-19, а останалите 128 са техни контактни.
БТА