/ levski.bg
Нова дата, а не 11 август, ще бъде потърсена за приятелския мач между Левски и Милан, съобщиха едновременно от пресслужбата на италианския гранд и организаторът от българска страна Moko Solution. И двете страни аргументираха решението с технически промени.
 
Двубоят е във връзка със 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди.
 
Половин век по-късно: Милан и Левски се срещат отново в чест на Гунди

Ето официалното съобщение на организаторите:
 
"Поради промяна в спортния календар на Милан, събитието "75 години Георги Аспарухов" се отлага за есента. Мачът в чест на Гунди между Левски и седемкратния повелител на Европа, който бе предвиден за 11 август, се мести за по-късна дата, която в момента се договаря между организатора Moko Solution и двата клуба. Мястото на събитието остава същото - национален стадион "Васил Левски".
 
Генералните промени в ръководството на "росонерите" доведоха до множество реформи не само в управлението на клуба, а и оказаха влияние върху приятелските срещи и планирани изяви на червено-черните. Така футболните фенове у нас обаче ще имат възможност да видят звездите на Милан в оптимална спортна форма в резултат на крайния етап от лятната им подготовка".
 
"Всички закупени билети за събитието "75 години Георги Аспарухов“ ще важат без презаверка за новата дата", се посочва още в прессъобщението.

31 юли: Славиша Стоянович вече започна работа с отбора на Левски (ВИДЕО)

По най-бързия начин ще бъде потърсена нова дата, като това се синхронизира с двата клуба и с Националния стадион "Васил Левски".
 

БГНЕС, архив


Малко по-късно стана ясно, че на 11 август отборът на Милан ще гостува на Реал Мадрид в 39-о издание на трофея „Сантиаго Бернабеу“. Срещата ще се играе на стадиона на Кралския клуб, като „белите“ се похвалиха чрез официалния си сайт и чрез профила си в Twitter, посочва Gong.bg.
 
Срещата между двата най-титулувани отбора в Шампионската лига ще бъде последна проверка за „белия балет“ преди двубоя за Суперкупата на Европа. Мачът срещу Атлетико Мадрид е на 15 август.