Търговци от Свищов излизат на протест, след като остават без работа, предава NOVA. Те трябва да напуснат преждевременно обектите, за които имат договори с Общината.

В знак на протест тази сутрин те пресичат пешеходна пътека и така блокират движението. Обявили са, че за 15 минути ще изразят недоволството си по този начин. На 15 януари те трябва да напуснат сградите, за които са сключили договор.

"Получихме предизвестие в средата на ноември. В него пишеше, че ни се прекратяват договорите до 15 януари, до 30-ти трябва да премахнем обектите си. Не сме информирани за намеренията им.

Всички обекти са семеен бизнес, оставаме без прехрана", разказа Емилия Цветанова, представител на търговците. Теренът е собственост на Стопанската академия и МОН. Ще се прехвърли на държавата.

"Тези имоти са ни бреме. Искаме да не плащаме данъци, да се освободим от тях. Затова е и предизвестието от 2 месеца, за да изготвим документите за връщане на държавата.

Надяваме се да има инвестиционни намерения. За да бъде продаден имотът, трябва да бъде освободен теренът", коментира ректорът на Стопанската академия проф. Марияна Николова.

"Търговците са били уверявани, че теренът ще бъде облагороден. В един момент Стопанската академия решава да продава без обявено инвестиционно намерение", споделя още Цветанова.
nova.bg