/ Георги Димитров
Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира изказванията на Бойко Борисов и Кирил Петков по отношение на вота на недоверие.

Петков в отговор на Борисов: Математиката е ясна, вотът няма да мине

"Опитвам се да разсъждавам математически. Провокиран съм от двамата лидери, които представляват „сглобката“ - едно математическо действие, срамно и нечистоплътно, но математическо. Та, провокиран съм от техните изказвания за математиката днес", написа той във Фейсбук.

"Чисто математически мога да кажа, че и двамата си правят „сметки без кръчмаря“. Това е народна поговорка, но в случая кръчмарят е Пеевски. Като гледам как ги командва в Парламента, бих ги посъветвал първо да го питат, пък после да се обаждат. А, ако не знаят къде да го намерят, да питат Христо Иванов", пише Трифонов.

Припомняме, че Кирил Петков заяви, че според него математиката е ясна и вотът на недоверие няма да мине. Изказването му е в отговор на коментара на Борисов, който от своя страна заяви, че в политиката най-важна е математиката, особено когато предстои вот на недоверие.

Трифонов заяви, че може да даде още едно математическо обяснение на сегашната политическа ситуация. Нарича се, по негови думи „умножение по нула“.

"Каквото и число да умножиш по нула, винаги се получава нула. Ако хипотетично приемем, че Кирил Петков е нула, а той е навсякъде, то където присъства Кирил Петков, резултатът от уравнението винаги ще е нула", добави лидерът на ИТН.