Три сигнала за конфликт на интереси срещу кметове от Шуменско
Три сигнала за конфликт на интереси срещу кметове от Шуменско / снимка: Дарик - Шумен

Подадени са първите три сигнала за конфликт на интереси, съобщи днес председателят на Общинския съвет в Шумен Даниела Русева. Те са срещу трима кметове на села в Шуменско: на Черенча – Хасан Хасанов, Новосел – Тунчер Мехмед и Кладенец – Хасан Сюлейманов.

 

Сигналите са подадени от Недим Генджев и в тях е записано, че тримата са избрани като кметове, но в същото време са участвали в национална мюсюлманска конференция, на която е избран нов висш мюсюлмански съвет и е бил приет нов устав. Според Генджев има служебно и длъжностно правоотношение между тримата кметове и Главното мюфтийство на Република България, като организация с нестопанска цел. Това по негово мнение представлява конфликт на интереси.

 

 

Даниела Русева допълни, че сигналите са изпратени до местната комисия за предотвратяване конфликт на интереси. Тя ще проверява подадените документи, а Общинският съвет ще решава дали има конфликт на интереси. Решението му може да бъде обжалвано в съда, чието становище е окончателно. Русева допълни, че не няма информация дали тримата кметове вече са подали вече декларации за конфликт на интереси или не.

 

Новини от Шумен