Три нови случая на морбили в Пловдив

/ БГНЕС, архив
В инфекциозна болница в Пловдив са регистрирани нови три случая на заразени с морбили, след 2-годишното дете от кв. "Столипиново", прието в петък. Това казаха за БТА от пресцентъра на болницата, цитирайки директорът й проф. д-р Мариана Стойчева.

2-годишно дете от Пловдив със съмнение за морбили
 
Вторият случай е на 7-месечно дете, също от Пловдив, като между двете деца няма контакт, уточнява проф.Стойчева. Заедно с него през уикенда в болницата са приети и две жени от селата Злати трап и Чешнигирово, съответно на 22 и 23 години. На всички пациенти са направени микробиологични изследвания, с което е установено, че имат морбили.
 
От здравното заведение съобщават още, че двете деца и едната от жените не са ваксинирани, а за втората не могат да установят.
 
Все още няма потвърждение, че заразата с морбили е станала в България, проучванията продължават. Това каза Ваня Танчева-Манчева, директор на РЗИ - Пловдив.

Имунизират спешно за морбили в Пловдив
 
Тя уточни, че информацията за развитието на случаите ще бъде изнасяна на сайта на РЗИ. Притесняващото е, допълни Ваня Манчева, че и двете жени имат малки деца, които са контактни с тях - съответно на 2 и на 8 месеца.
 
По думите й инспекцията и останалите заинтересовани институции правят всичко, което трябва, заразата да не се разпространи.
БТА