/ БГНЕС
Скандалите през месец август и високият градус на политическо напрежение дават отражение на основните индикатори, които изследователски център „Тренд“ по поръчка на „24 часа“ залага в ежемесечните си проучвания. Никоя институция не остава незасегната от общественото недоволство. В очакванията за бъдещето на страната се отчита динамика, въпреки че оптимистите продължават да са повече  - 47%,  от песимистите - 43%.

Управляващите поискаха среща с президента по казуса с Младен Маринов, той отказа
 
Положителната оценка за работата на парламента ерозира в последните четири месеца с по няколко процентни пункта всеки месец, като през септември 20% от анкетираните декларират, че имат положителна оценка за работата на институцията срещу 69%, които не я одобряват.
 
Спад има и в оценката спрямо правителството, но тук се забелязва спад само през този месец, без да отчитаме негативна тенденция за няколко месеца.

Президентът отрече да има война между институциите
 
В оценката за работата на президента също се отбелязва негативна динамика, като отрицателните оценки се повишават с 5%, а положителните падат с 3%.
 
Въпреки негативния тренд и на индикатора за необходимост от предсрочни парламентарни избори, половината българи все още смятат, че нов вот не е необходим, а 53% са на мнение, че правителството ще изкара пълен мандат.

Борисов за казуса с Младен Маринов: Никой не е бил подценен или незачетен
 
Според 55% от всички запитани, оставките на министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта няма да внесат промяна в работата на кабинета.
 
15% смятат, че правителството ще се подобри след кадровите смени, а 9% остават скептични.