/ БГНЕС
Това идва след решение на Министерски съвет, в което става ясно, че всички културни събития на закрито се отменят в цялата страна
Театрите в България отлагат постановки за днес, 8 март, заради потвърдилите се случаи на коронавирус в страната. Това идва след решение на Министерски съвет,  в което става ясно, че всички културни събития на закрито се отменят в цялата страна.

Решението на правителството дойде на извънредно заседание днес по предложение на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

Първоначалната идея беше да се ограничат проявите на закрито само в областите, в които са потвърдени случаи на коронавирус.

Министърът на културата Боил Банов обаче поиска да се разшири обхвата на забраната за цялата страна. Не от гледна точка на създаване на паника, а за това, че 400-500 души в затворени помещения за 2-3 часа създава риск от разпространяване на заразата, мотивира предложението си министърът на културата. 

Народният театър "Иван Вазов" също съобщи, че отменя всички постановки на днешната дата.

"Във връзка с потвърдените случаи на коронавирус в България и решенията на Министерски съвет, представленията за днес, 8 март 2020 г., се отлагат. Допълнителна информация очаквайте утре", се казва в официалното съобщение на театъра.



Театър "Българска Армия" също обяви отмяната на представленията си на Международния ден на жената.

театър Българска АРмия
пресцентър, Театър Българска Армия


От театър "София" пък заявиха, че представлението "Развратникът" се отлага.

"Всички вече купени билети ще могат да бъдат презаверени за следващи дати. Не е необходимо да правите това днес. Запазете билетите си и ще можете да ги презаверите на по-късен етап. Ще можете да получите и парите си обратно, ако предпочитате, не е необходимо да идвате днес до театъра."