Централната избирателна комисия и председателят на парламента Рая Назарян свалиха имунитета на депутата и кандидат за депутат Джейхан Ибрямов. Той беше арестуван при акция на Антикорупционната комисия и МВР за търговия с влияние. В знак на протест Биршен Ибрямова обяви, че започва гладна стачка. Тя заяви, че ще стои пред Народното събрание до освобождаването на съпруга си.

„Не съм съгласна с това, което се случва в нашата държава. Джейхан не е престъпник”, заяви пред NOVA Ибрямова и добави, че престъпници са тези, които взимат еднолични решения и „слушат един човек, който им казва какво да правят”.

Прокуратурата повдига обвинения на Джейхан Ибрямов

Снеха имунитета на депутата Джейхан Ибрямов (ОБЗОР)

Тя коментира твърдението, че е замесен мъж на име Мирослав Тодоров, от когото Ибрямов е поискал 200 хил. лв. Каза, че има и твърдения, за това, че в дома им са намерени 100 хил. лева. По думите ѝ единствените пари, които са били открити в дома им, са 10 000 лева, които са от семейни спестявания.

"Вчера си търсеха причина, поради която да свалят имунитета му", смята Ибрямова. Според нея статутът на кандидат народен представител на Рая Назарян оспорва правото ѝ да взима подобно решение. "Аз от вчера не знам на какво да вярвам. Всяка информация е предпоследна", добави тя.

„Познавам няколко човека, които се казват Мирослав, но не мога да кажа фамилията. Не знам дали той е сред тях”, каза още Ибрямова. "В колата му не са намерени пари, нито у дома - на кое твърдение да вярваме? Той беше в Шумен и пътуваше към София. Друг наш колега беше задържан в Хасково", добави тя.

"Ако говорим за същия Мирослав Тодоров, доколкото знам е собственик или съдружник на една от фирмите, която ползваше Джейхан. Не мога да кажа дали са били близки с него - ние сме в кампания, нямам представа с кого говри и какви са темите им на разговори. Те имат приятелски отношения, извън сферата, в която ние работим, извънпартийни", обясни Ибрямова.

Тя е успяла да се срещне за кратко със съпруга си. „Думата, която използва той, когато се видяхме, беше „постановка”, заяви тя. и допъни, че относно ситуацията със съпруга ѝ е имала среща с Ахмед Доган. "Той каза, че това е нещо очаквано, защото от лятото насам Пеевски прави всячески опити да покаже на Доган кой командва".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
nova.bg